POUŤ K SV. ANNĚ

Pouť do kaple sv. Anny v Panenských Břežanech v neděli 28. července začala skromně – pěšího putování od kostela sv. Klimenta v Odoleně Vodě se zúčastnila hrstka poutníků, převážně žen. U kaple v Dolínku bylo první zastavení s modlitbou. Druhou zastávku učinili poutníci u automatu na kozí mléko při nedaleké biofarmě. Po ochutnávce pokračovala trasa po polní cestě lemující břežanský les, ve dvojicích a s modlitbou radostného růžence na rtech.
V cíli putování se počet účastníků navýšil, když vlastním autem či linkovým autobusem přijeli do Panenských Břežan jednotlivci i manželské dvojice z Odoleny Vody, Postřižína, Prahy, Řeže a Veliké Vsi a snad až z Moravy, takže kaple zasvěcená sv. Anně tak tak stačila.
Svátek svatých Jáchyma a Anny, rodičů Panny Marie, byl před nedávnem papežem Františkem prohlášen za oslavu prarodičů. A tento motiv se nesl celou bohoslužbou. Přítomné babičky a dědečkové byli vyzváni, aby předstoupili a představili jména svých dětí a vnoučat. Načež dostali, jako milou pozornost, od P. Kamila Vrzala po růžové růži.
Závěrečnou tečkou za slavností bylo tradiční pohoštění před kaplí. Kávu a sladké dobroty připravila Ludmila Stoklasová a manželé Iva a Přemek Doksanští.

Jan Oulík


vložil 4. srpna 2024, 13:41
v kategorii Již proběhlo
Článek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.
Zde můžete napsat komentář, nebo použít odkaz ze svého webu.


Napsat komentář